TIME IN ”Gå uppmärksamt”

rePULSE TIME IN

 

rePULSE TIME IN handlar om att vara fokuserat uppmärksam.

I rePULSE används de här övningarna för att träna på att bli mer uppmärksam och reflektera över vad som händer i hjärna, hjärta och kropp.

Lyssna på avslappningsövningen ”Gå uppmärksamt”. 

Sträck på dig som om din kropp var en marionett som dras rakt upp i luften. Känn hur din ryggrad dras upp och bli lång. Slappna av i kroppen och känn hur din kroppstyngd drar dig ner. Känn din kroppstyngd och hur dina fötter har kontakt med marken.

När du är beredd, lyft då en fot och känn hur musklerna och skelettet behöver flytta på sig bara för att lyfta upp benet. Ta ett mycket långsamt steg och känn sedan hur foten nuddar marken igen. Gå sakta för att testa hur den här fantastiska rörelsen påverkar hela din kropp. När du rör dig och en tanke eller känsla dyker upp, lägg bara märke till den och fokusera sedan på känslan i fötterna och resten av kroppen igen. Låt tankarna flyga bort med molnen.

Du kan göra den här övningen på arbetet eller när du är ute och går. Gå i din vanliga takt men var extra uppmärksam på dina känslor. När du är extra medveten om dina sinnen kan du vara som en samuraj som känner varje ljud, beröring och förnimmelse som dyker upp.

SHOPPING BAG 0