Dobbe handdockor för samtal med barn

Dobbe samtalsdockor kan användas för att underlätta svåra samtal med barn om olika känslor och händelser. Det går nu att beställa Dobbe samtalsdockor här. OBS! Begränsat antal!

4 st Dobbe samtalsdockor med totalt 8 st ansiktsuttryck
Handsydda och tillverkade i Sverige.
– Ej lämpliga för barn under 3 år.

Paketpris: 399 kr

De unika Dobbe samtalsdockorna är utformade för att hjälpa barn med att beskriva och förstå sina känslor eller upplevelser. Handdockorna finns i de fyra grundkänslorna; glad, arg, rädd och ledsen och varje docka har ett känslouttryck på vardera sida för att kunna beskriva respektive känslas styrka. 

 

Känslouttryck:
Dobbe 1: Ledsen + Jätteledsen
Dobbe 2: Glad + Jätteglad
Dobbe 3: Arg+ Jättearg
Dobbe 4: Rädd + Jätterädd

Användning
Dobbedockorna kan användas på flera olika sätt. Antingen kan barnen själv använda dockan för att utrycka hur de tänker och känner eller för att beskriva olika händelser. Samtalspartnern kan använda dockan för att demonstrera olika känslor eller händelser för att barnet själv ska reflektera och träna sina sociala färdigheter. Dockorna kan också användas när barn samspelar med varandra för att reflektera kring olika känslor och situationer. 

SHOPPING BAG 0